marți, 4 noiembrie 2014

Gratiela Gavrilescu, vicepresedintele PLR – Scrisoare deschisa catre prahoveni


La încheierea primului tur al alegerilor prezidențiale, în calitate de președinte al Filialei Prahova a Partidului Liberal Reformator, doresc să vă mulțumesc tuturor acelora dintre dumneavoastră care v- ați exercitat dreptul de vot, indiferent de opțiunea pe care ați avut- o, pentru civism și pentru modul civilizat în care s- a desfășurat procesul electoral.
Desigur, în inima mea, liberalii, colegii mei parlamentari, aleși locali și județeni, membri și simpatizanți ai P.L.R. și susținători ai domnului Președinte Călin Popescu Tăriceanu, ocupă și vor ocupa un loc special și nu sunt suficiente cuvintele pentru a- mi arăta recunoștința ce le- o port pentru seriozitatea și munca asiduă, pe care le- au dovedit! Așa cum știți, în Prahova, domnul Călin Popescu Tăriceanu, susținut de tânărul nostru partid, apărător al vechii doctrine liberale, a obținut rezultate peste media pe țară, iar aceasta este o dovadă că noi, ca prahoveni, am înțeles mai repede, mai bine și mai serios cât de importante sunt valorile pe care le avem de apărat și promovat, ce președinte extraordinar pentru România ar fi putut fi Călin Popescu Tăriceanu și cât de important este proiectul său, ”România- a șaptea putere a Europei”.
Dar rezultatele obținute mai înseamnă ceva: că nu am greșit respectând voința marii majorități a cetățenilor care au susținut USL; că nu am greșit optând să ne delimităm de actualul PNL, care a fuzionat cu PDL, singurul partid care a avut aroganța de a umili românii, tăindu- le pensiile și salariile, închizându- le spitalele și cerându- le austeritate într- o lume a huzurului guvernamental și prezidențial. Încheierea primului tur, prin calificarea candidaților Victor Ponta (PSD PC UNPR) și Klaus Iohannis (PNL PD), nu este un sfârșit, ci reprezintă pentru noi un nou punct de plecare, o nouă provocare în misiunea pe care ne- am asumat- o.
Turul doi nu va fi o simplă translatare a voturilor de la un candidat la altul, ci o competiție dură nu doar între cei doi, ci între sistemele și valorile pe care le promovează, iar Călin Popescu Tăriceanu și PLR nu pot asista, indiferenți, de pe margine, la aceasta.
Nu putem rămâne indiferenți la soarta acestei țări: avem de ales, simplu, între prelungirea unui regim care s- a dovedit dezastruos, regimul Băsescu, reprezentat de Klaus Iohannis, și reluarea, la un nivel superior, a proiectului USL, reprezentat de Victor Ponta, proiect care poate fi considerat punct de plecare pentru realizarea dezideratului nostru, ”România- a șaptea putere a Europei”! Iată de ce, vă chem să rămânem uniți, să facem tot ce ne stă în putință și chiar să ne înzecim forțele, pentru a nu ne întoarce în timp, pentru a nu perpetua un regim al aroganței și intereselor personale, ci a clădi viitorul acestei națiuni așa cum îl merită: fundamentat pe BUNĂSTARE ȘI RESPECT!

Cu sinceritate,

Grațiela Gavrilescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu